Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

söndag 30 september 2007

tvättstugedrömmar och overallshopping

Vill ha!!

Vår tvättmaskin går nästan alltid varm! Jag har inget emot att tvätta, det är faktiskt den mest trivsamma hushållssysslan efter matlagning, men ibland så blir det nog så mycket att hålla efter här i tvättstugan. Vår tvättstuga är tyvärr ingen rolig syn. Vi tvättar nere i källaren bland en massa synliga kopparrör och en bergvärmepump. I källaren har vi aldrig renoverat en meter...och det syns! (Ryys)! Det är svårt att veta var man ska börja! Ett tvättstugeprojekt känns dock som ett måste inom en överskådlig framtid. Jag älskar att titta på bilder av ljusa, vackra, superpraktiska tvättstugor, och drömmer förstås om att ha en sådan själv. Tänk vitt, vitt kakel överallt, mörkgrått klinkergolv, långa fräscha arbetsbänkar, hyllor med många fina förvaringslådor,,, och så denna snygga, babyrosa tvättmaskin som pricken över i:et!! (Drömma kan man ju alltid)!

Idag har vi varit i grannstaden och shoppat till barnen, som i sin tur har varit och lekt/ gått i skogen hos farmor och Jan. Trots att vi numera börjar ha ett bra utbud med affärer här i stan, så saknar jag fortfarande favvo-barnbutiken- Polarn & Pyret!! Tur att det går snabbt att köra till Luleå i alla fall. Vi har alltid haft Po.P:s ytterkläder till barnen och är så nöjda med dessa, så vi fortsätter med dem även i år. Idag blev det en ny vinteroverall till dottern, samt en mössa och lite kläder till sonen. Snart är de helt ekiperade inför vintern. Saknas bara vinterskor till Nelly, men det är förhoppningsvis ingen större brådska med det! Känner mig verkligen inte redo för vinter ännu på ett bra tag. Frågan är om jag någonsin gör det??!

lördag 29 september 2007

äntligen helg!

Världens bästa Olle i rutschkanan idag!
Barnen är friska och krya och det är äntligen helg! Det blev en kort arbetsvecka för min del eftersom jag var hemma med de sjuka barnen i tre dagar! Trots den korta veckan såg jag ändå fram emot helgen precis lika mycket som vanligt. Tänk om man kunde få vara lediga mer tid tillsammans! Jag och min kära syster var på stan igårkväll (jo, det var öppet fredagkväll också)! Det var ganska lite folk i farten, men det är ju egentligen inte så konstigt, för vem vill offra sin mysiga hemma-fredagkväll åt shopping?? Antagligen inte så många, knappt ens jag, men det var helt klart jättemysigt att fika, prata och gå i affärer i lugn och ro. Några mindre inköp blev det, bland annat en liten svart korg för nära förvaring av värmeljus. (En av alla grejer som jag inspirerats till här via bloggarna)! Korgen ska stå under soffbordet så att värmeljusen alltid ska finnas inom räckhåll! Idag har det varit riktigt kanonfint väder! Före lunch gick jag och barnen till dagiset som vi alltid går förbi på vägen till vårt eget dagis. Nelly drömmer alltid om att gå dit och leka på deras fina lekplats, så idag var ett perfekt tillfälle att gå dit. Under tiden höll Niklas på att planera ut jord lite här och var på gården, där vi avverkat träd och stubbar, för att kunna så in gräs där. Efter Olles dagsvila fick Niklas stor hjälp av denna arbetsamma lilla tvååring, som gjorde exakt samma syssla som sin pappa med hjälp av hans egen lilla skottkärra. Själv gjorde jag kaffe och mackor till alla, med en tanke om att hela familjen skulle mysa med fika ute på bron, men storasyster var inte alls med på noterna, utan fick ett utbrott och skrek i högan sky där ute (och vem vet för vad)??, så det var bara att bära in henne, och myset fick vänta till senare. Till middag lagade vi jättegod mat (se recept nedan) och till detta avnjöt vi ett glas gott vitt vin (Oxford Landing). Barnen höll sig till vatten... Till efterrätt blev det klassisk Vienetta glass! Hade nästan glömt hur god den
kan vara.
Höstrotsaker med parmesanost
Här kommer receptet på den goda rätten på bilden. Vi åt det till grillad lax och yoghurtsås, men det kan ju varieras med vad man vill!
(6 portioner)
ca. 1 kg potatis
5 morötter (köp ekologiska, för de är så himla mycket godare än de vanliga)!
2 palsternackor
1 kålrot
4 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
olivolja
flingsalt och svartpeppar
Skala och klyfta rotsakerna, samt två av vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olivolja, salt, peppar och 2 klyftor pressad vitlök. Baka i ugnen i 20 minuter. Tillsätt riven parmesan och baka i ytterligare 20-30 minuter. Garnera eventuellt med bladpersilja.
Ha en riktigt skön lördagkväll!

onsdag 26 september 2007

köket

Fönstersidan i vårt kök
Barnen är hostiga och snoriga och har varit hemma från dagis i två dagar. Inte mycket händer i övrigt, så jag får ta och blogga om något annat som finns nära till hands-till exempel vårt kök! Där tillbringar vi en stor del av vår tid här hemma. Dessutom var det ett tag sedan jag skrev något om inredning!! Vårt kök är numera ingen nyhet, utan det är faktiskt 2 1/2 år sedan vi lät helrenovera det. Sedan dess har vi inte förändrat mycket i det rummet eftersom vi fortfarande är jättenöjda med det! Köket med vita stommar och luckor, samt mörkbruna bänkskivor i valnötslaminat kommer samtliga från Ballingslöv. Spotlighskivan i taket är hemmagjord. De bruna tapeterna är från Sandbergs. Kaklet kommer jag faktiskt inte ihåg, men det är köpt på Beijers. Taket och golvet är original!

Hörndelen av köket

På dessa bilder syns bara en liten del av hela köket, men det var svårt att få några snygga bilder på resten på grund av diskhögen!! I köket har vi bara ett mindre bord med plats för 4. Där äter vi oftast på vardagarna. När vi är fler, eller när vi känner för det, så sitter vi i det intillliggande matrummet. När vi flyttade in i huset var det gamla 60-talsköket målat i rosa (!) med gröna "speglar" i skåpdörrarna!! Även bänkskivorna gick i dessa fäger. Vi gjorde då väldigt snabbt en budgetrenovering då vi lät sprutmåla luckorna vita. Vi bytte också bänkskivorna till några ljusa och fräscha i björklaminat. Det gamla charmiga köket var dock väldigt opraktiskt, så det blev verkligen ett lyft att senare få byta ut det helt och hållet!

En liten tavla av ett fotografi som jag tagit av en vacker Gerbera tidigt i höst, samt en av mina favoritkokböcker, som alltid står framme i köket!
Färgerna i köket går i vitt och mörkbrunt, med inslag av turkost och svart!
På bilden syns den snygga Bliwtvålen (igen)! samt muggar från Filippa K.
Hej från mej!

tisdag 25 september 2007

gammal

Veckans tisdagstema är gammal.
Här ser ni en fin gammal bok som står i ett skåp hemma hos oss. Det är en svensk lagbok, tryckt år 1902. Ägaren till boken föddes i Luleå år 1869, och han var farfar till min mans pappa. På första sidan i lagboken kan man läsa följande motto:
"När veld på tinget dömmer,
står ofärd nära;
men rätt är landets fromma
och kungens ära". /Esaias Tegnér
Tur för mig att lagboken inte var så här svårbegriplig när jag själv läste en 10 poängs kurs i juridik- 98 år senare!!
PS! Idag vägrar bloggmallen att godta mina styckesindelningar...inget hjälper. Den gör så ibland.

söndag 23 september 2007

rosa rosor

Födelsedagsrosor!
Nu har vi firat och kalasat i dagarna tre, och det var en mycket nöjd fyraåring som somnade ikväll, utan tutte=napp, för tredje kvällen i rad!! (Fortsättningsvis skriver jag napp för språkets skull. Hur skulle det annars låta?). Tjejen hade plötsligt själv beslutat sig för att skicka iväg napparna till tomten den dag hon fyllde fyra år! Jag var dock MYCKET skeptisk till att hon skulle fixa det här (men det sa jag förstås inte till henne). Att jag varit skeptisk till detta beror på att hon har varit så extremt beroende av denna napp under kvälls- och nattid, att jag stundtals tvivlat på att hon någonsin ska sluta med den. Men så nu, bara sådär, tar hon själv tag i saken, och klarar det hur bra som helst! Jag är såå imponerad av henne Igår fick födelsedagsbarnet en bukett vackra, rosa rosor av sin farmor. Det är dessa rosor som jag fotat på de här tre bilderna. Jag är egentligen ingen "ros-människa" själv, har knappt sett åt rosor tidigare, men under den senaste tiden, kanske under det senaste året, har jag ändrat inställning till dessa klassiskt vackra och romantiska blommor. Och att fotografera dem sen! Håll med om att det är helt fascinerande att titta på dem i närbild.
En riktigt romantisk bild! ...och ännu en!

Godnatt!

lördag 22 september 2007

kalas

Vilket fint väder vi haft här idag! Jag älskar verkligen hösten med dess höga luft och vackra färger. Har tyvärr inte hunnit vara utomhus idag, men stack i alla fall ut näsan för att fota vår vackra rönn! Kolla in de olika vackra färgerna- i ett och samma träd! (Den här bilden skulle förresten ha passat utmärkt till tisdagstemat-olika-i veckan).

Här i huset är det fullt upp med kalas. Idag var det släktens tur att gratta fyraåringen och imorgon kommer hennes-och våra-kompisar hit för att fira!
Har fått tips via mailen av en annan bloggare om att man kan ändra så att man inte behöver ett Googlekonto för att kunna lämna kommentarer. Nu har jag ändrat detta i min blogg, så nu behövs alltså inget Googlekonto för att lämna en kommentar till mig! Så ni som försökt, men tidigare inte kunnat; nu är det fritt fram att lämna kommentarer till mig om ni vill! (Men bara snälla sådana)! (-:
Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 21 september 2007

fyra år!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Nellys födelsedag-tralalala!! Ja, idag har vi firat vår underbara lilla tjej som (äntligen) fyller 4 år. Oj, vad hon har längtat- efter kalas och presenter, men också efter att äntligen få säga att hon är fyra år! En pigg och framåt tjej, snäll och omtänksam, tuff och kreativ, och med en vilja av stål! Vid födseln en liten tjej, 2545 g och 45 cm, född en solig söndagsmorgon med akut kejsarsnitt. Ett fantastiskt minne! Jag tog ledig från jobbet idag och har haft en riktigt mysig hemmadag med barnen. Vi har pysslat (lagt pussel, ritat, målat och tryckt svampschabloner), spelat Lotto, läst böcker och bakat chokladmuffins. På eftermiddagen har barnen varit hos mormor och morfar några timmar, medan jag har gjort tårtor inför helgens kalas.

En koncentrerad konstnär.
Jag har gjort två ormtårtor idag! De var väldigt enkla att göra och jag lovar att de imponerade stort på barnen!
Vi gjorde de gamla vanliga chokladmuffinsarna från ett favoritrecept i "Sju sorters kakor", men poppade till dem lite med rosa glasyr och pärlströssel! (klart inspirerad av Leila)!
TREVLIG HELG!

onsdag 19 september 2007

ny Galleria

Imorgon öppnar äntligen Piteås nya Galleria! Öppet alla dagar, och fram till klockan 19 på vardagar! Det här är ju kanon! Särskilt för en som jag som älskar att shoppa (obs! bara måttligt, inte hysteriskt...ha, ha) men ofta har svårt att hitta några luckor mellan jobb och affärernas öppettider. Maken har varit där på förhandsvisning ikväll. (Fusk)! Han var där på "grabbkväll" med Sparbanken. Samtliga butiker (utom Clas Ohlssons) var stängda, men de hade i alla fall fått en guidad tur genom hela Gallerian och han sa att det såg väldigt fint ut! Men allt var dock inte färdigt ännu-vilket i och för sig inte var helt oväntat. Såg också att Hanséns öppnar en ny butik för barnkläder i stan imorgon. Spännande! Det är kul att det händer saker i vår stad, och det brukar det ju faktiskt göra. Tyvärr har jag själv ingen möjlighet att gå i affärer under de närmsta dagarna eftersom vi har fullt upp med annat under den kommande helgen. Men kanske blir det läge på tjejkvällen (torsdag) nästa vecka. Enligt syrran är det tjejkväll även på fredagen, så vi har pratat om att gå en sväng då!

tisdag 18 september 2007

olika

Temat idag är olika. Det var nog den klurigaste utmaningen hittills sedan jag hakade på tisdagstemat. Dessa söta ryska gummor är alla olika, fast ändå lika! (De allra minsta dockorna ligger undanstoppade sedan tiden då Olle stoppade allt i munnen...och den tiden är ännu inte över helt)!

söndag 16 september 2007

fest, bakning och ond rygg.

Idag har vi bakat syltkakor och chokladbollar. Att baka med barnen är kul, men också ganska tålamodsprövande! I alla fall när den ena är 2 och den andra är (snart) 4, och det är superviktigt med total millimeterrättvisa i de olika arbetsmomenten! Igår var jag på en jättetrevlig 30-års fest. En överraskningsfest för kompisen M. Det blev bland annat choklad-och vinprovning (Mmmm) !! och middag på restaurang Valdino. Jag åt en rätt med Regnbågsforell, vilken var väldigt god, ja faktiskt det bästa jag ätit på länge! Tyvärr fick jag avbryta kvällen ganska tidigt eftersom jag fick så himla ont i ryggen! Mitt "gamla" ryggproblem visade sig börja spöka ordentligt när jag senare på kvällen hamnade sittandes rakt upp och ner på en ganska låg "puff" utan stöd. Tänkte inte så mycket på det förrän det var helt åt fanders ont. Man är ju inte alldeles ung längre, men det känns ändå irriterande att ryggen strejkar för en sådan sak som man inte ens tänkte på tidigare (att sitta rätt alltså). Måste ta upp någon träning igen-snart! Det skulle säkert ryggen må gott av, och säker jag också för den delen. Det gäller ju bara att få tummen ur! Har dock inte kännt mig särskilt motiverad eftersom man faktiskt inte har så mycket tid över i livet efter jobb, barn, hushållssysslor, och allt annat man också vill och ska hinna med. Men ryggen kanske kan bli den tillräckliga motivations höjaren till slut.

fredag 14 september 2007

inredning i hallen

Nu är hon på plats i hallen-efterlängtade snyggingen Marisol, skapad av Isa. Här får hon närmast samsas med lampa och ljus från Keramix, samt byrån Malm från IKEA. Tavlan "coolar upp" vår i övrigt ganska lugna och "stillsamma" hall. Nedan följer fler inredningsdetaljer från hallen, där färgerna främst går i grönt och vitt.

Godnatt!

stormy weather

Det har blåst rejält idag! Och enligt väderprognosen verkar det fortsätta även imorgon. Nu får vi bittert ångra att vi inte ställde undan våra utemöbler när vi höststädade utomhus förra helgen! Den här trista synen mötte oss nämligen idag när vi kom hem från jobbet. Det för sommaren nyinköpta parasollet har, trots sin tyngd, lyckats dra iväg med hela bordet, vilket gjort att en hel "bordsplanka" har brutits loss och gått sönder. Likaså har träet i parasollet klyvts på flera ställen. Detta känns förstås mycket, mycket onödigt!

torsdag 13 september 2007

på resa med jobbet

Har spenderat två jättetrevliga och intensiva dagar med jobbet på Stiftsgården i Skellefteå. Vi har haft planeringsdagar med inriktning på en förändring av organisationen= nödvändigt! Sammanfattningsvis har vi ätit gott och jobbat riktigt mycket. Dessutom hann vi med en shoppingrunda på stan, men det blev inga större inköp för min del. Middagen i gamla Pehrskällaren (från 1600-talets början) var verkligen helmysig! (se bild). Maten var god, men inte utöver det vanliga. Miljön var desto mer annorlunda och minnesvärd! Det enda negativa med de här dagarna var att jag hade lyckats glömma min tandborste hemma! Insåg inte detta förrän på kvällen och då var det inte direkt läge att åka iväg och köpa en. Löste det hela genom att topsa (!) tänderna med Marias starka tandkräm...(Kändes ju inte helt fräscht, men det funkade rätt bra i alla fall).

tisdag 11 september 2007

nära

Dagens tisdagstema är nära. Dessa syskon har stått varandra mycket nära sedan allra första början. På bilden är storasyster Nelly 1 år och 9 månader. Lillebror Olle är bara 6 dagar gammal! Jag blir bara så varm i hjärtat av den här bilden!

måndag 10 september 2007

En liten plantering

Sedan jag klistrade fast vallmosarna på väggen för typ en vecka sedan, har jag tyckt att det sett så tomt ut på golvet framför dem. Tänkte att de skulle behöva något annat grönt framför sig, något att liksom "växa upp ur" från golvet. Ikväll har jag löst det hela genom att göra en liten enkel plantering för dem, bestående av både grönt och aubergine-lila. (Stjälkarna på vallmosarna sticker upp bakom blommorna i krukan). Om jag inte hade haft små barn skulle jag nog ha lagt fina, kanske krossade stenar på jorden, men nu funkar ju inte det, och tur är väl det att jag har mina jättefina barn!!

Jag kan inte så mycket om blommor, utan valde bara de jag tyckte skulle bli finast i rummet. De större blommorna i mitten heter Kalathea, de mindre på sidorna Dracena. Hoppas att de kommer att trivas i den fina svarta krukan, vilken kommer från Familjen Shen´s keramik.

söndag 9 september 2007

fixa och dona söndag

Igår betade vi av städning och ärenden på stan (jag), varvat med bland annat tvätt, matlagning och barnlek. Idag har vi (läs jag) bakat bullar inför det stundande 4-årskalaset. Det är egentligen ganska trist att baka bullar, men inget går upp emot doften som sprider sig i huset under gräddningen. Och resultatet sen... Hur gott är det inte med nybakade bullar och kall mjölk?!
Idag började vi också göra höst ute i trädgården. De flesta ettåriga sommarblommorna åkte ner i komposten, det stora syrénträdet friserades rejält, men utemöblerna får nog stå kvar ett tag till, trots att vi definitivt inte använder dem längre, men det skulle bli väldigt tomt och kalt utan dem på altanen.
Olle hoppade över sin lunchvila idag också, vilket gjorde att samtliga familjemedlemmar var, mer eller mindre, involverade i dagens "sysslor". Detta innefattade till exempel att sätta upp den nya, stora tavlan från IKEA (se bild). Den sitter nu på en vägg i vårt sovrum, där den passar bra med sin lugna och milda framtoning. Jag har inget emot massproducerat på väggarna utan tycker att många av IKEAS tavlor är riktigt fina, men visst känns det mer personligt och originellt med tavlor som inte alla har. Tavlan på bilden nedan heter "Sagoskog" och är en "illis" från Isa. Tavlan har tidigare suttit i hallen, men idag fick den flytta in i lekrummet, där den passar perfekt till det limegröna i tapeten. Tomrummet som nu uppstod på väggen i hallen blir inte långvarigt eftersom vi väntar på en tjej som heter Marisol!
En skymt av grön "Sagoskog" på väggen i lekrummet.

lördag 8 september 2007

turkost

Jag fortsätter idag att blogga på temat färg i heminredning, och visar på
turkosa inslag från vårt hem. (Läs mer längre ner, efter bilderna)!
På bilden ovan ses vackra vaser från Keramix. Tavlan i bakgrunden är från IKEA.
Turkos kudde i hänggunga från Indiska.
Stilig kandelaber och turkosa ljus från IKEA.
Fina skålar från Keramix.
Köksklockan!
Turkosa inslag i badrummet! Handdukar och förvaringskorgar går i samma färg! Turkost är en glad och härlig färg som finns i många olika nyanser. Färgen återkommer i flera rum hemma hos oss. Först var det bara köket som hade inslag av turkosa prylar, men allt eftersom har färgen spritt sig till både matrummet och badrummet. Personligen tycker jag att turkost är allra snyggast tillsammans med brunt, helst mörkt brunt, men den funkar bra med grått och vitt också.

torsdag 6 september 2007

svart, grått och rött!

Collage från vardagsrummet: Röda och svarta sammetskuddar samsas
med röda filtar i en mörkgrå tygsoffa. Kuddar och filtar från Åhléns.
Svart vas med röda vallmo, från EM.
Grå ljuslyktor från Mio.
Röda vaser och rödmönstrade ljuslyktor.
Vaser från Åhléns. Ljuslyktor från Fina rum.
Blomma från Keramix.
Grafitgrå braskamin, svart vedkorg och en röd "gladkudde"! Båda från Åhléns. Bakom kaminen ståtar några våder av en mörkgrå/silvrig medaljongtapet.
Iredningslusten är alltid som absolut störst på våren och hösten. Just nu känns det väldigt peppande att uppdatera och mysbomba hemmet inför den mörkare tid som kommer. Nya idéer poppar upp mest hela tiden. Jag gillar att inreda olika rum med stöd i olika färger, och faller ofta för nya färgtrender. Samtidigt försöker jag i slutändan att behålla någon sorts balans (färg och stil-mässigt) genom hela huset. Grått, svart och rött är de aktuella färgerna i vårt vardagsrum, och har så varit under en tid. Ni har redan sett den svarta taklampan och väggen med de röda vallmosarna. Bilderna ovan visar på några fler detaljer från samma rum och i samma färgskala.

onsdag 5 september 2007

Månadsjubileum

Visst är det väl ovanligt lite rönnbär här i år!? Vår stora rönn brukar vara full i bär vid den här tiden, men i år har den inga alls. Det här fotot är taget den sista augusti förra året, och då var det mycket bär! Få se, hur var det egentligen med snö i vintras?... jag kommer faktiskt inte ihåg om det var mycket eller lite snö...men det sägs ju att mängden rönnbär har ett samband med om det blir mycket eller lite snö det året. Sedan skiljer sig de olika förklaringarna åt, beroende på var i landet man bor.

Idag har jag månadsjubileum eftersom jag bloggat i prick en månads tid! Måste erkänna att det känns som att det är längre än så. Det roligaste med bloggandet är helt klart att fundera ut inlägget för dagen, och min ambition har hittills varit att även ta med en (något så när) passande bild. Har också under de senaste månaderna upptäckt att bloggandet är en hel värld för sig- en väldigt spännande och mycket inspirerande värld! Att läsa andras bloggar är ett kul sätt att få ta del av och inspireras av andra människor, samtidigt som ens egen blogg är ett sätt att bjuda på sig själv, och ett sätt att ta sig tid att sitta ner och koppla av efter en stressig dag.
Efter 11 dagar på bloggen införde jag en besöksräknare. Ikväll visar den på 1085 besökare. Det är jättekul att så många människor har hittat in hos mig under så kort tid, och ni ska veta att jag blir verkligen jätteglad när någon lämnar ett avtryck efter sig, dvs en liten kommentar, så att jag vet att just du varit här!!

tisdag 4 september 2007

svart/vit

Svart och vitt är snyggt och trendigt. Här är min fotografiska tolkning av dagens tisdagstema: svart/vit. Modellerna har varit mitt uppläggningsfat från Ikea, ljusstaken från Cult design, den svarta spetsduken i silikon, samt den jättesnygga klassiska kökstvålen!

söndag 2 september 2007

Nu blommar det!

Kolla in min vägg med blommande vallmo! Visst är de fina?! Hittade dessa underbara, och mycket kitschiga dekorer på IKEA idag. Ivrig som jag är klistrade jag upp dem på en gång (mycket snabbt och enkelt) och resultatet blev ju riktigt lyckat. Nu fattas bara några vackra fåglar, eller varför inte några insekter, att matcha till blommorna. Tyvärr fanns det inga sådana på varuhuset. Däremot fanns det som vanligt en massa andra fina saker att fylla varuvagnen med, så vi behövde lyckligtvis inte komma hem tomhänta den här gången heller!

lördag 1 september 2007

Lampglädje

Lampor är en av de inredningsdetaljer som jag tycker bäst om! Rätt lampa kan verkligen göra så himla mycket för stämningen i ett rum.
Nu är den på plats, den nya taklampan i vardagsrummet. Jag hittade den på Åhléns i lördags och föll inte pladask, men efter ett par timmars betänketid kändes den helt rätt. Igår när vi så äntligen skulle koppla i och hänga upp den, så visade det sig förstås vara nå´t fel på just den lampan, så det var bara att packa ner den igen och åka tillbaka för att byta. Hade i alla fall himla tur- en kvar.(Butiksexemplaret)!
Lampan ser ganska dramatisk ut; svart, med lite draperat tyg och coola glasprismor. (Lyckades tyvärr inte fånga den rätta färgen på bilden). Med dimmer blir det dessutom ett mjukt sken från de tre glödlamporna. Tycker att lampan matchar väldigt bra till vår mörkt grå medaljongtapet, till den röda mattan, de rödmönstrade sammetskuddarna, och de röda filtarna i soffan.
Idag har Nelly och hennes kompis Ebba provat på att dansa i grupp, med Piteå dansstudio. De tyckte att det var jätteroligt, så nu ska de börja på barndans en gång i veckan. Anna tog en jättefin bild på de peppade tjejerna!
På eftermiddagen har vi varit och fikat hos våra kära vänner, och sedan har vi ätit marinerad lax (favvoreceptet med bl.a sesamolja, vitlök och mango chutney) och druckit ett glas vitt till det.
Nu ska vi slappa i soffan och ladda upp för shopping på det stora varuhuset.
PS! Vill bara tala om att det inte beror på mig att det inte är några styckesindelningar i texten, utan det beror på att inläggsmallen har fått nå´t frispel och vägrar göra stycken, trots att jag gör det! (Detta har hänt fler än denna gång, vilket gör mig mer än smått galen)!!

Besökare

Bloggtoppen.se