Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

tisdag 31 mars 2009

Inifrån och ut

Tisdagstemat: Inifrån och ut
Bilden av barnen, mannen och korna är fotad genom fönstret!
(Återigen ett kärt motiv från den Gotlandska idyllen förra sommaren).

söndag 29 mars 2009

Ikea-shopping

Här är ett urval av de varor som följde med oss hem igår!
Ikea-trippen igår gick bra och vi är nöjda. Vi spenderade hela 6 timmar inne på varuhuset, följt av sammanlagt ännu 1 timma på Stadium, Farbriksbutiken och Hemtex! Foto: (De två stora, naturtrogna, helmysiga Golden retriever mjukis-hundarna var en present till barnen. Vilken succé de blev hos dem)!

Gissa vilken stad?

Veckans fototriss: En stad. Gissa vilken?

fredag 27 mars 2009

shopping

Imorgon åker jag och maken de 18 milen till IKEA och tillbaka. Det var längesen sist, nästan ett år sedan, så jag ser verkligen fram emot det! Och vi har en lååång shoppinglista med oss den här gången så vi lär nog knappast komma billigt undan. Trevlig helg!

torsdag 26 mars 2009

På husförsäljningsfronten...

...händer det faktiskt lite grejer just nu. Ett bud är lagt! Och idag har vi haft en extra visning för ett par som efterfrågat detta, och under de närmsta dagarna blir det ytterligare 1-2 visningstillfällen för några andra intresserade. Till veckan borde det dock vara klart. Spännande värre! Det skulle förstås inte vara helt fel om det blev lite budgivning också. Hoppas kan man ju alltid! För övrigt vill jag lova att det är ett evigt städande och bäddande och fixande här hemma inför alla dessa visningar. När det väl är klart med försäljningen tror jag nog att vi tar en städ- time out på obestämd tid... om vi klarar det vill säga.

onsdag 25 mars 2009

Soffa sökes/köpes

Klicka på bilden för att förstora den!
Har nyligt kommit på idén att jag vill ha en fin gammal vitmålad soffa i köket i nya huset eftersom det faktiskt skulle rymmas en soffa där! Tänker mig att den ska se ut ganska precis som soffan på bilden ovan! Den fanns i köket i huset vi hyrde på Gotland i somras och jag tycker att den är jättefin. Så om det skulle vara så väl att du bor i Pité-trakterna och råkar ha en så´n här soffa som du vill bli av med, får du hemskt gärna lämna en kommentar här eller maila mig! (Mailadressen finns under "min profil").

måndag 23 mars 2009

5-års scrapping

Så här tjusigt och spännande kan det bli när en 5-åring, helt ohämmat och på egen hand, ger sig hän åt data-scrapping!

Ett foto på en juldekoration av piprensare och pärlor samsas med Halloween, natur, och kalasinspiration!
... och här står bästisen Ebba i centrum tillsammans med klassiska julmotiv!

Härligt tycker jag! (-:

söndag 22 mars 2009

vårljus

Det härliga vårljuset gör mig alldeles pigg och lycklig! Känner mig full av positiv energi och vill hitta på en massa saker, stort som smått, men tiden räcker inte till för allt jag skulle vilja göra, men det känns riktigt bra ändå. Idag åkte dammsugarn och trasorna fram igen, så nu är huset åter blankpolerat inför imorgon då vi har husvisning nummer 2. Det känns fortfarande spännande men det ska bli väldigt skönt när allt är klart.

lördag 21 mars 2009

Chokladkolakakor

Jag och Olle har bakat idag.
Vi bakade supergoda kakor efter ett recept som jag fått av en kollega på jobbet.
Här kommer receptet:
Chokladkolakakor
"Lite mjuksega, lättbakade och mycket goda småkakor"
(ca. 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk siktad kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. (Lättast med elvispens degkrokar eller i matberedare). Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela dagen i två bitar, rulla ut dem till längder. Platta till längderna rejält på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175 graders ugn i 15-18 min.
Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar och svalna på plåten tills de är alldeles kalla.
Våra kakor blev enormt populära här hemma trots att de varken blev sega eller mjuka, utan snarare hårda och knapriga! Men nästa gång gräddar vi dem något kortare tid.

fredag 20 mars 2009

vinsten

För en tid sedan hade jag turen att vara en av vinnarna i en tävling hos dahlarna där priset var en valfri Rosti-produkt från Anna Dolls webshop. Jag valde den här 4 liters skålen/bunken i färgen azurblå. Värde 230kr. Den visade sig vara riktigt "rejäl". Både stadig och snygg, så den kan varmt rekommenderas!

torsdag 19 mars 2009

bra start

Första husesynen är avklarad. Rapporten från mäklaren efteråt var väldigt positiv. Många var här och tittade och många var fortsatt intresserade.
Låter ju onekligen som ett bra utgångsläge!

onsdag 18 mars 2009

grupparbete

Har haft planeringsdag med nya (lilla) arbetsgruppen idag. Mycket givande! Och kul att ha så fina människor runt omkring sig. Ser redan fram emot fortsättningen imorgon. Tror att det kan bli något bra av detta. Imorgonkväll har vi nu (äntligen) vår första husvisning. Pirrigt värre, men nu är vi verkligen redo! Bara kvar att skura toaletten nu... (-:

tisdag 17 mars 2009

Från sidan

Det blev sent ikväll, men jag hakar ändå på dagens tisdagstema som är från sidan.
Mitt bidrag till utmaningen är en kärleksfull bild på mannen och (då) nyfödde sonen, sovande sida vid sida på BB. Juli 2005.

söndag 15 mars 2009

Härlig helg

Oj vad helgerna går snabbt. Skulle inte alls ha något emot en extra ledig dag imorgon! Idag har vi haft ett helt underbart vårvinter väder med strålande sol, vindstilla och några plusgrader. Vi har tillbringat några härliga timmar på Vallsberget, den lokala slalombacken, där det i slutändan blev mer bob- än slalomåkning. Niklas prövade att åka med Nelly i sele vilket gick jättebra. Även lillebror fick pröva att stå på slalomskidor idag men det gick inget vidare. Det slutade med att Niklas fick ta hela sonen med pjäxor, skidor och allt och åka ner med honom som en slapp säck i famnen! Kanske bättre lycka nästa gång? Än är det ju ingen brådska. Till middag avnjöt vi de goda resterna från gårdagens middagsbjudning innan vi åkte vidare för att uppvakta morfar på hans födelsedag. Där fyllde vi på magarna med kaffe, hemmagjord prinsesstårta och massor med gott mormorsbakat fika. Kusinerna busade högt och ljudligt med varandra på liten yta tills mina öron var helt utmattade. Mellan middag och kalas hann jag in en sväng på Åhléns där jag för övrigt inte varit på flera veckor. Älskar att gå omkring där och titta och alltid hittar jag något intressant. Idag blev det bland annat lite smink, en kjol och en bok om Feng shui. Hittade även en massa snyggt tyg till gardiner i nya huset men det får bli ett senare inköp. Det är förresten så himla tråkigt att Åhléns måste lägga ner i vår stad. Hoppas innerligt att de kan hitta någon annan lösning än att slå igen! Gårdagen blev hektisk med intensivt städande av våra samtliga tre våningar under ett par timmars tid (vårt hus har nog allvarligt talat aldrig varit renare och luftigare än nu inför försäljningen)!! Städ och snabb dusch följt av enkel indisk matlagning och trevliga vänner på tidig middagsbjudning. Vid 20-tiden slocknade båda barnen, dödströtta efter en ovanligt tidig lördagsmorgon, några timmars utelek och bus med farmor och Jan, och sedan några timmars innelek och bus med bästa kompisarna. Nu ska jag krypa ner i sängen med min nya bok! PS! Såg precis nu att idag har min besöksräknare på bloggen passerat 75 000 besökare! JÄTTEKUL att så många tittat in!

lördag 14 mars 2009

utmanad

Har fått en annorlunda utmaning av Petra. Utmaningens regler! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till! 1. Vad heter du?: Helena 2. Ett ord på fyra bokstäver: Häst 3. Flicknamn: Hilda 4. Pojknamn: Herman 5. Yrke: Homeopat 6. Färg: Honungsgul (!) 7. Klädesplagg: Hilka 8. Mat: Hamburgare 9. Sak i badrummet: Hårborste 10. Plats/stad: Härnösand 11. En orsak att vara sen: Halka 12. Något man skriker: Hallå! 13. Film: High fidelity 14. Något man dricker: Hallonsoda 15. Band: Hives 16. Djur: Hamster 17. Gatunamn: Höjdvägen 18. Bil: Honda 19. Sång: Heaven 20. Känd person: Håkan Hellström Jag utmanar Maria, Mary, Zäta, Bröderna bus, dahlarna

torsdag 12 mars 2009

biospänning

Jag och syster har varit på bio ikväll och sett "Män som hatar kvinnor". Vi tillhörde två av de få som faktiskt inte läst boken innan trots alla lovord från människor i ens omgivning. Detta hindrade oss inte från att snabbt kastas in i en oerhört spännande handling i en film som var både hemsk, brutal, intelligent och oväntad. Gå genast och se den om du inte redan har gjort det!

tisdag 10 mars 2009

vardagslyx

Ikväll: En halvtimmes rygg-och nackmassage plus ögonbrynsfixning på salong. Inte så illa för en vanlig tisdagkväll! Tisdagstemat idag är kort och gott tisdag, men min tisdag finns inte i bilder (utom möljligen i min hjärna då). Dock inte i mitt minneskort i kameran och därmed inget bidrag till dagens tema. Tyvärr inget improviserat eller fantasifullt från bildbiblioteket heller, men klicka gärna in på tisdagstemat för att titta på alla andra kreativa bidrag!

söndag 8 mars 2009

helgen som gick

Olle poserar i sina nya kläder från glada kollektionen "Happy organic farm collection" (Lindex)!

I helgen har barnen varit utlånade till farfar och Ulla som bland annat tagit med de små till Teknikens hus i Luleå, vilket hade varit lyckat.

Själva passade vi på att fortsätta med storrensning och städning här hemma inför kommande husvisning och flytt, och nu känns det faktiskt luftigare här än någonsin! (Härligt)! Tycker inte att vi har mer prylar än någon annan, men man samlar ändå på sig mycket "skit" under alla år.

V har dock inte bara städat i helgen utan har även titta på tapeter (igen), varit på stan och köpt nya jeans, två krukväxter och en ny fin ljusstake från SIA.

(På tal om tapeter- du missar väl inte tävlingen här till höger där du kan vinna tapeter från Sandbergs)!

Lördagkväll åt jag och maken en mycket prisvärd laxmeny på Valdino, bestående av tre supergoda rätter. Vin därtill. Rekommenderas!

Vill förresten tacka för alla trevliga komplimanger och peppande kommentarer om vårt hus och vår kommande husförsäljning i förra inlägget. Hoppas innerligt att ni har rätt!

Nu närmast: Ett inspelat avsnitt av Desperate housewifes. (Missade avsnittet i tisdags men spelade in reprisen idag). Tur det!

fredag 6 mars 2009

Till salu!

Nu ligger vårt hus ute på Hemnet till försäljning. Klicka här för att komma direkt till annonsen.

torsdag 5 mars 2009

På Hemnet imorgon

Nu har vi klart med alla papper och avtal omkring det nya huset och imorgon kommer vårt hus att läggas ut till försäljning på Hemnet. Till veckan (onsdag) kommer en annons i den lokala tidningen och veckan därpå blir det visning. Kommer troligtvis att direktlänka till annonsen på Hemnet imorgon, ifall att någon går i husköpartankar!

onsdag 4 mars 2009

vinterbilder

Det är lite mycket nu, både på hemmafronten (med nyligt husköp och kommande husförsäljning) och likaså på jobbet. Full rulle. Därav lite glesare med inlägg från mig och lite mindre besök hos er, men det lovar jag att ta igen så snart det finns lite mer tid! Ikväll hinner jag i alla fall lägga upp några av den gångna månadens favorit-vinter-bilder. Samtliga bilder, både inomhus och utomhus, är fotade under februari månad.

Pudersnö! Ett fruset apelsinskal i snön
Pulkaspår i pulkabacken
Bus på bobben!
Ett fruset blad med snöpudrade bär i favoritträdet hemma hos oss
Älskade sonen. Här med en allvarsam min.
Fluffiga rosa tulpaner
Solansiktade mörkrosa tulpaner
foto: Helena

söndag 1 mars 2009

T som i tavla. tidningsställ och trappa

Veckans fototriss är att visa en triss på bokstaven T eller F. Detta är vad jag hittade på bokstaven T i mitt fotoarkiv. Den röda tråden i trissen är bilder från vårt hem.
Tavla
Tidningsställ
Trappa

Besökare

Bloggtoppen.se