Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

torsdag 16 juli 2009

Bill

Det här är vår söta sommarkanin Bill!
(klicka på bilden så syns han bättre)!
Förra sommaren hyrde vi en ljuvlig liten kritvit kanin med röda ögon. I år har vi en en kolsvart liten vän med bruna ögon. Både Bill och Sötis är av rasen Rex med lockiga morrhår och sammetsmjuk päls. Bill stannar hos oss över sommaren och till hösten får han åka tillbaka till ladugården i Lillpite där han har sina släktingar.
(Däremot är det inte alldeles lätt att fånga en skuttande kanin på bild, och ännu svårare är det att fota en svart kanin i strålande solsken...).

måndag 13 juli 2009

semester!

Måndag och första dagen av fyra veckors härlig ledighet! Så oootroligt skönt med sommar och semester! Sista jobbveckan avslutades ganska lugnt så jag känner mig redan nedvarvad. I vanliga fall brukar det oftast ta några dagar innan semester- feelingen infinner sig men jag känner att den är här redan nu. Vädret har varit ganska okej i helgen, i alla fall i lördags och idag och de närmsta dagarna ser mycket lovande ut.
I helgen har vi haft fyraårskalas för Olle. Denna gång för kompisarna. Fyraåringen var verkligen jättenöjd efter den roliga tillställningen! Vi har även tömt det sista i huset (tro det eller ej)! så nu återstår bara en sista klippning och trimning av gräsmattan innan de nya ägarna tar över huset på fredag. Det ska bli så skönt att bara ha ett hus och en tomt att sköta om och tänka på! (Jag lovar att det räcker alldeles tillräckligt med det)!
Idag har jag varit en sväng till stan och shoppat lite nytt och somrigt till mig själv medan Niklas och barnen har invigt poolen hos farfar och Ulla, och ikväll har vi haft trevligt besök av syster på god grillmiddag ute på altanen. Kvällen avslutades med familjen i bastun och inpackning i håret, och lite kroppspeeling på det.
Imorgon har vi bestämt oss för en dag i solen- ännu oklart var!

torsdag 2 juli 2009

fullt upp!

Det råkade visst bli en oplanerad paus här på bloggen vilket inte riktigt var meningen. Trots att jag förstod att det skulle bli väldigt lite fritid i samband med flytten hade jag nog aldrig anat att jag inte ens skulle få en liten minut till övers under de här veckorna. Tittar bara in nu för att berätta att allt är bra om än helt galet mycket! Ännu jobbar jag fortfarande om än semestern närmar sig med stormsteg. En vecka kvar efter imorgon och sen slänger jag mig i hängmattan för resten av sommaren! Eller nja, någon större lättja blir det nog inte riktigt den här sommaren men någon stunds vila kan vi i alla fall behöva.
Vi har bott i huset i snart två veckor nu och det känns helt underbart! Både vi och barnen trivs mer än superbra! Det här är verkligen vårt drömhus.
Själva flytten med upp- och ner packning och allt vad det innebär tycks däremot aldrig ta slut. Till helgen ska vi fortsätta tömma huset och det återstår ännu många lass, men så är det väl alltid om man får tro erfarna flyttare. Trots allt jobb ångrar vi inte en sekund att vi tog det här beslutet. Lyckligtvis har vi suverän hjälp från alla våra fantastiska föräldrar. Utan dem skulle vi nog aldrig ha klarat det. De ställer upp med allt från bärhjälp, barnpassning, bakning inför 4-års kalas, traktorflytt av lekstuga, cykelträning med fyraåring, montering av studsmatta, rensning av ogräs i rabatterna, gräsklippning, handling, grävning av bredband, listning av vardagsrummet,,, ja listan kan göras lång och vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi får! Själva går vi också an från tidig morgon till sen kväll. Datorn har jag knappt hunnit sätta på (så jag har tyvärr inte hunnit läsa era bloggar)! och TV har jag nog inte sett sedan slutet på april. Men det är småsaker som jag lär hinna ta igen senare.
Jag har hur många inlägg som helst på gång ( i huvudet alltså) men vi får se om det blir några alls innan semestern eller ens då. Det får tiden utvisa. Till dess önskar jag er alla en fortsatt härlig sommar!!!

Besökare

Bloggtoppen.se