Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 31 augusti 2009

köket- gammalt och nytt

Välkommen in! Här kommer en första titt i vårt nya hem. Köket brukar ju sägas vara husets hjärta och själva navet i hemmet. Inget undantag hos oss så det känns ganska naturligt att börja här:

Så här såg köket ut när vi tog över huset den 10 juni i år:
De förra ägarna hade renoverat hela köket under 2002 så det var som synes fortfarande i fint skick. Det vi gjort sedan vi flyttade in är att vi låtit tapetsera om väggarna och sprutmåla taket vitt. Taket var visserligen redan vitmålat men färgen behövde bättras på. Inga större insatser alltså men resultatet blev fräscht och ljust:
(Klicka ev. på bilderna för att förstora dem)!
Köket är ett stort luftigt lantkök som rymmer både köksö, köksbord och stolar, soffa, skänk och vitrinskåp. Färgerna går främst i vitt och björk med inslag av lite blått och lite grönt.
Köket är inrett med både nya och gamla möbler. Stilen går väl egentligen mest åt det lantliga och lite romantiska hållet med Mårbackapelargoner, spetsgardiner och en gammal kökssoffa, men allt är blandat med lite nyare och modernare detaljer så som kökslampan i metall, barstolarna från Mio och köksbordet och stolarna från Ikea. Vitrinskåpet från Engelssons är sprillans nytt men i gammal stil.
Den smårutiga tapeten i ljusgrönt och vitt kommer från Sandbergs tapeter och heter Elsa. Den gamla vita skänken har fått söta prickiga knoppar i matchande färg!
Köksinredningen är lite speciell och ärligt talat var det väl inte precis kärlek vid första ögonkastet. Jag störde mig särskilt på kombinationen av luckor i björk och bänkskivor i ek och den lantliga stilen kändes ovan. Nu har jag vant mig och jag trivs faktiskt förträffligt bra i detta kök. Ett stort plus också för tvättstuga vägg i vägg! En liten sådan men otroligt praktisk att ha den så nära.
Ja, det var lite om köket. Nästa rum på tur blir nog vardagsrummet.

söndag 30 augusti 2009

dags att titta in snart

Nu kan man lugnt säga att vi har hunnit landa och bo in oss i vårt nya hem. Det känns faktiskt som att vi har bott här riktigt länge, mycket längre än de dryga två månader som gått sedan vi sov här första natten under midsommarhelgen! Att vi sålde det förra huset har vi inte ångrat en sekund för här trivs vi alldeles fantastiskt bra. Hittills har jag bara visat huset från utsidan men nu börjar det bli dags att kika innanför de gula väggarna. Det har varit sparsamt med inlägg om inredning på bloggen under den senaste tiden, men desto mer av den varan är det i verkliga livet och särskilt nu i och med flytten.

Tänkte bland annat visa lite före-bilder och berätta några ord om de förändringar vi hittills gjort och kanske också några ord om vad som planeras till senare. Inga jättestora grejer ännu men även små renoveringar kan ge ganska stora resultat.
Jag är som synes inne på bildcollage nu igen, dels för att jag gillar att visa bilder på det sättet, dels för att det är ett sätt att snabbare ladda upp bilder med flera bilder i en- ett måste för mitt sega bredband...
På bilden ovan syns en del av utsidan på huset och där har vi inte gjort några renoveringar alls ännu. Närmast i tiden ligger att byta yttertak. Det svarta gamla pannplåtstaket kommer förhoppningsvis att bytas ut till ett tegelrött modernt plåttak. Vi kommer också att byta markistyg. De blårandiga solkiga tyget ska ersättas med enfärgade mörkgrå markiser vilket kommer att se lugnare ut mot det knalligt gula. (Sen drömmer jag också om att måla om huset, kanske i vitt, men det får bli en mycket senare fråga eftersom huset är målat förra året)!
Först ut på insidan är köket- men det kommer först i morgondagens inlägg för nu är timmen sen och jag är vrålhungrig!

tisdag 25 augusti 2009

till final

Jag fick precis veta att jag är en av 10 finalister i fototriss tävlingen. Kul! Den finalist som får flest röster tar hem priset, så ni får väldigt gärna gå in och lägga en röst på mitt bidrag! Klicka här för att gå in och rösta! (Tävlingen pågår fram till söndag den 30/8). Tack! /Helena

måndag 24 augusti 2009

finfint för kameran

Det är en vacker och härlig tid så här i början på hösten!
Finfint för kameran...
Gårdens små äpplen...
...och gårdens stora körsbär ...och vildhallon i massor hos mormor och morfar!

söndag 23 augusti 2009

nytt

Äntligen ser det lite nytt ut här inne! Det kändes plötsligt helt fel med en strandbild...

rörelse

Det är flera månader sedan jag lämnade ett bidrag till söndagarnas fototriss, men nu är det på tiden att haka på igen! (Det tog lite tid att få bilderna på plats med tanke på uppladdningsproblemen, men när jag förminskat dem rejält gick det till slut)! Veckans tema är rörelse. Mina barn tycks alltid vara rörelse och ibland lyckas man också fånga denna action på bild:

O leker med basketbollen!
N rastar sin mjukisgolden!
O i full action! Lämna ett bidrag till fototriss du också. Den här omgången är du samtidigt med i en tävling!

torsdag 20 augusti 2009

snälla!

Snälla snälla Piteenergi, kom och koppla in vårt bredband NU! Jag står verkligen inte ut länge till med det här mobila internet surfandet. Med mobilt internet går allt lite saktare än det ska men det kan man (nästan) stå ut med. Det värsta är att det inte funkar att ladda upp bilder (förutom någon enstaka gång om jag har riktigt tur). Nu börjar dessutom blogginspirationen att återvända från sin semester och då vill jag ha mina bilder! Har haft bredband i alla år och vet hur fantastiskt rätt det känns! Var bara tvungen att gorma lite... Det kanske hjälper då!

söndag 16 augusti 2009

dag efter fest

Vilken otroligt skön och seg slappardag vi haft idag! Jag minns inte när vi senast gjorde i princip ingenting (vi är båda väldigt dåliga på det) men idag var en sån dag när det passade oss alldeles utmärkt.
Efter bara några futtiga timmars nattsömn steg vi upp och röjde undan de sista spåren efter gårdagens glada och trevliga kräftskiva med underbart härliga vänner i huset! Sedan har resten av dagen masat sig framåt i sakta mak och det har som sagt inte blivit många knop gjorda. Dessutom passade hösten på att göra sin entré just denna dag och nu känns det faktiskt riktigt mysigt med lite ruskväder.
Farmor återlämnade de efterlängtade barnen fram på eftermiddan. De hade lyckats med konststycket att få Olle att våga börja cykla igen vilket han har vägrat att göra under flera veckors tid sedan han råkade cykla in i vår bil. Och som han hade cyklat igår. Flera kilometer alldeles själv! Så nu är intresset åter väckt och ungen cyklar stoltare än aldrig förr vilket är jätteroligt att se.
Idag har jag passat på att kika igenom och fixa lite med alla mina sommarbilder i hårddisken. Det är många bilder vill jag lova, men tänk så härligt det är att kunna föreviga de bästa stunderna på bild och sedan ta fram dem för att tänka tillbaka, minnas, och njuta av dem långt senare! Det är det jag älskar med foton.

tisdag 4 augusti 2009

2 år med blogg

Min blogg verkar vekligen ha tagit ut semester i sommar men idag kan jag för allt i världen inte hoppa över ett inlägg för idag har bloggen tvåårsdag! Tiden går så snabbt. Tyckte att det var alldeles nyss jag firade ett år med blogg. Däremot har det varit torrt med inlägg från min sida denna hektiska sommar med husflytt och allt annat härligt som hör sommarn till. Andra anledningar till att det inte blir blogga av är att vi inväntar att de ska gräva och koppla in bredband till huset så att jag slipper att sitta här med mobilt bredband (helt värdelöst eftersom det tar minst hundra år att ladda upp en bild till ett inlägg)! Sen måste jag även skylla min bloggfrånvaro på facebook! Jag försökte in i det längsta att hålla mig därifrån men kapitulerade slutligen för ett par veckor sedan och nu är det väldigt lätt att fastna där istället!
Bloggen tar troligtvis fortsatt paus ännu ett par veckor eftersom det är mycket annat på agendan under den närmsta tiden men jag räknar med att vara tillbaka som vanligt sen.
Nu ska jag njuta av sommaren! Hoppas att ni också gör det!

Besökare

Bloggtoppen.se