Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

måndag 26 oktober 2009

zzzzz

Olle målar med vattenfärger.
(Bilden är fotad under förra veckan när han ännu var pigg och frisk)
Inatt har Olle sovit 16 timmar i sträck! Från 19:00 på söndag kväll till 11:00 på måndag morgon. Sen sov han 2 timmar på eftermiddan, för att sedan somna igen vid 20:00 ikväll... Nej, inte är han frisk vår lilla kille, men förhoppningsvis sover han sig frisk nu. Han har fortfarande hög feber och är riktigt hängig, men några tuggor mat har han i alla fall fått i sig och mycket dryck. Trots sjukdom är han dock alltid vid förvånansvärt gott mod den älskade sonen!

Tack!

Ville bara säga TACK till alla finfina komplimanger om min nya frilla i förra inlägget!!

söndag 25 oktober 2009

håret- före och efter!

Var hos frissan igår för att "hösta" till mig lite i håret! Blev så tvärless på mitt vanliga hår att en förvandling kändes nödvändig. Luggen, som jag sparat ut i ett och ett halvt år nu, fick ryka till förmån för pannlugg, men längden på håret fick vara kvar. Det sommarblonda och slingade fick dessutom bli mörkare med lite kopparrött.

före:
efter:
Barnen kände knappt igen mig när jag kom hem igår! (-:
Men lyckligtvis vänjer de sig snabbt.
Och jag själv blev faktiskt riktigt nöjd med förvandlingen!

bara en vuxen på benen...

Igår trillade mannen också dit i influensa. Jättesjuk. Och Olle är fortfarande sjuk i nästan 40 graders feber. Själv har jag som ensam fungerande vuxen haft fullt upp här hemma hela dagen med att hålla allt flytande; barnen, mat, disk, tvätt, handling, etc. Jag och Nelly har även varit en sväng till bibblo och lånat en massa roliga böcker. (Älskar att läsa för barnen och de älskar att lyssna- en bra kombination)! (-: Nu håller jag tummar och tår för att jag klarar mig. Måste åtminstone hålla mig pigg så länge Olle är sjuk. Är dessutom så less på att vara inne och hemma (och det blir jag ju som sagt var inte i första taget...). Kul mitt i allt är att jag har alldeles ny uppiggande frisyr och färg i håret!

fredag 23 oktober 2009

rapport från sjukstugan

Här hemma råder influensa och vård av sjuka barn. På två veckor har vi redan sju VAB- dagar (Två dagar fler än vad vi hade totalt sett på båda barnen hela förra året) och det lär bli fler dagar i början på nästa vecka eftersom Olle är ordentligt sjuk. Jag och Niklas försöker dela lika på VAB- dagarna så långt det är möjligt men det är ändå inte helt enkelt eftersom ingen av oss har jobb som inte kräver att man är där, om man säger så. Samtidigt vill man ju vara med sina barn och inte lämna bort dem till någon annan när de är såhär sjuka.
Nelly insjuknade förra lördagen och har varit febrig och hängig och hemma från skolan sedan dess, men sedan nu ikväll bedöms hon faktiskt vara helt frisk! Olle åkte dit natten mot i torsdags och han verkar ha drabbats hårdare än henne då han som sagt är riktigt hängig och har hög feber (40,5 grader idag).
Troligtvis handlar det om den omtalade svininfluensan eftersom de barn på skolorna här runt i kring som man kollat, har fått detta bekräftat. Vi är alltså långt ifrån ensamma om att ligga hemma sjuka just nu. Jag hörde att det var 600 sjukanmälda elever på Piteås skolor förra veckan...
Vi vuxna i huset är i alla fall friska och pigga ännu (med undantag för lite små känningar i halsen lite nu och då) och att vi mår bra underlättar förstås hela situationen!
Trevlig helg på er!

onsdag 21 oktober 2009

inte ikväll heller

Det hinns tyvärr inte med något nytt inlägg ikväll heller...
men kanske imorgon? (Har inte gett upp om det ännu)! Återkommer som sagt så snart jag prioriterar bloggen före en massa annat.

onsdag 14 oktober 2009

fejkblommor

Visst föredrar jag levande växter,
men många låtsasblommor är jättefina:
...och lätta att sköta om är de också!

söndag 11 oktober 2009

Så här ser det ut där jag är idag!

Idag har vi haft en underbar, solig och vindstilla (se vimpeln) senhöst dag här uppe i Piteå. Temperaturen har legat på ca 2 grader i skuggan men desto skönare i solen! Ännu har vi inte fått någon snö men den kan komma vilken dag som helst, eller så inte.

Klicka här för att se fler bidrag till veckans fototriss!!

önskar!

Åh vad jag skulle vilja ha den här höga, smala vedspisen i vårt kök! Det skulle vara jättemysigt att kunna elda i köket nu under vintern, och det finns redan en alldeles perfekt plats till den precis intill spisen, vid murstock och fläkt... Ett långsmalt utrymme där vi just nu bara har lite kokböcker och annat grejs, inget som inte går att ha någon annanstans. Modellen heter Viking 30 och finns att skåda på www.vedspis.se. Priset för den ligger på 14 700 kr.

Någon gång kanske?

torsdag 8 oktober 2009

hallen

Det hade väl egentligen varit mest logiskt att börja med att visa bilder på hallen, alltså där man kommer in i huset, men nåja, nu kommer de i alla fall! (-:

Här är två före- bilder på den tomma hallen:
(Trappan upp till övervåningen börjar direkt till vänster när man kommer in i hallen. Rakt fram finns ett ganska stort sovrum som vi i dagsläget använder som ett extra lek- och pysselrum. Rakt fram till vänster ligger vardagsrummet och går man åt andra hållet hittar man köket).
Inte helt lätt att möblera hallen som med andra ord har öppningar åt fyra håll (ytterdörren inräknad)!
En ljus och rymlig hall, med klinker och golvvärme. Den ljusa tapeten var däremot ganska sliten så den har vi bytt ut. Taket har också fått ett par nya varv med vit färg! Golvets färg och mönster faller dock inte alls mig i smaken. Tyvärr. Enda fördelen är att det inte syns smuts på det i första taget. Det är förstås praktiskt och fyller sin funktion, men jag hade inte alls haft något emot ett enfärgat grått klinkergolv. Det hade varit mera jag. Tapeten är en ganska mild medaljongtapet som vi hittade på Mio för 99 kr/ rullen (en utgående kollektion) men den blev perfekt i det här rummet.
Så här blev resultatet efter mini renoveringen:
Byrån "Åminne" kommer från Mio, likaså hatthyllan i valnöt.
Spegeln är från EM och det lilla vita bordet från Ikea!

tisdag 6 oktober 2009

gott

Tisdagstemat idag är gott.
Fika är gott!

söndag 4 oktober 2009

fasadfix

Under den senaste månaden har exteriören fått ett första litet ansiktslyft :
Nu: september-09:
Vitmålade fönsterbågar på övervåningen (även på balkongdörren)
och ny grafitgrå markistyg med rak kappa.
Då: juli-09:
Brunbetsade fönsterbågar på övervåningen,
och solblekt blå/vit randigt markistyg med vågig kappa.
Nästa steg utvändigt blir att fixa yttertaket och skorstenarna,
och det kommer att göra STOR skillnad!

Inspirationskälla

Veckans fototriss är Inspirationskälla.
Det här är mina tre största inspirationskällor i fotoväg; Mina barn, vårt nya hus, och naturen!
Mina inspirationskällor!
Älsklingarna på utflykt i skogen!
Huset i höstskrud! Sommarblomma i fokus Vad inspirerar DIG att ta fram kameran och fota?

Besökare

Bloggtoppen.se