Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

onsdag 30 juni 2010

Olle 5 år!

Tiden rusar verkligen fram! Imorgon den 1 juli fyller vår härliga lille kille fem år.
Stort grattis till dig du fina älskade unge!

måndag 28 juni 2010

sommar!

Jag älskar verkligen sommaren och jag älskar att fotografera denna årstid! De senaste dagarna har kameran gått varm, nej jag menar skållhet! Blommor är ett trevligt motiv, mat likaså. Här är några av dagens och helgens bilder samlade i ett collage:

söndag 27 juni 2010

Byggarbetsplats

Vårt hem= en byggarbetsplats!

Semesterledigt men ingen sovmorgon här inte...Här bankas, hamras och sågas det för fullt redan från arla morgonstund. Lite tröttande är det allt mellan varven, det måste jag ju erkänna, men det är såklart värt allt när det blir så fint i slutändan.

I dagsläget är huset till hälften gult och till hälften vitt men innan den här veckan är slut hoppas jag att hela huset är vitmålat, i alla fall ett första varv! Takstolarna börjar också vara på plats så i veckan verkar det som att byggjobbarna ska börja lägga den nya takplåten.

Vad jag längtar tills allt är klart!!!

fredag 25 juni 2010

hundvakter

Det här blir en spännande helg! Vi ska nämligen vara hundvakt till den här fina hunden från lördag till söndag. Nelly som älskar hundar över allt annat på jorden är nog lyckligast i världen just nu! (Och vi andra i familjen tycker förstås också att det ska bli kul).

Nelly och Wilma

onsdag 23 juni 2010

hallgolvet

Allt sedan jag såg vårt hus för allra första gången i februari förra året har jag stört mig enormt mycket på golvet i hallen; ett beige och mörkbeige mönstrat klinkergolv (a´la väldigt mycket 90-tal). "Störningen" över golvet har inte blivit mindre sedan dess utan snarare värre och jag har längtat intensivt efter ett enfärgat mörkt klinkergolv. Och NU sedan ett par veckor tillbaka har jag ett sådant golv som jag önskat mig!

Hallen med nytt mörkgrått klinkergolv.

Och så här såg det ut innan golvbytet:
Behöver jag säga att jag är väldigt nöjd över "förvandlingen"!

måndag 21 juni 2010

semester!

En fet pionknopp från rabatten ståtar i en vas i mitt kök.

En sex veckor lång ledighet ligger framför mig, och åtta veckors sommarlov ligger framför barnen! Kan knappt tro att det är sant, så underbart skönt! De sista veckorna på jobbet blev minst sagt hektiska, och det blev många timmar över ordinarie arbetstid för att få undan så mycket som möjligt i syfte att kunna njuta av detta som är nu! Och det tänker jag banne mig göra också (så gott det nu går med takjobbare och målare och byggställningar runt hela huset). Inte alls kul att sitta utomhus mitt upp i allt det där men det är förstås smällar man får ta när älskade huset ska få ett ansiktslyft. Rapporter från renoveringen lär komma här snart!

fredag 11 juni 2010

New york i bilder

En bild kan säga mer än tusen ord. Många bilder säger förstås ännu mer!

Sent igår kväll satt jag och roade mig med fotona från New-York. Vissa av dem mixade jag ihop i collage, andra inte. Här kommer ett urval av favoritbilderna från resan. Och som sagt, det behövs inga ord när bilderna kan berätta själva...
(Det går förstås att klicka på bilderna för att se dem i större format)!

onsdag 9 juni 2010

hemma igen!

Vill bara kika in som hastigast och berätta att vi har haft en superbra resa in the city!!!
New york är en fantastisk stad som det är väldigt svårt att få nog av. Jag tycker att vi hann med ganska mycket under dessa dagar men vi skulle förstås ha behövt ännu lite längre tid för att göra allt vi kände för, men det får bli en annan gång!
Tidsomställningen och en lååång hemresa (efter en massa förseningar med flyget) gör att tröttheten är stor just nu så jag återkommer någon annan dag med fler rapporter och bilder från resan. Har ca 260 nya bilder i kameran så det kan nog bli ett och annat New york motiv här framöver...

tisdag 1 juni 2010

paus...

...medan vi är på resande fot.
Nu blommar det så vackert i plommonträdet!

Besökare

Bloggtoppen.se