Hem ljuva hem

Piteå, Norrbotten, Sweden
Hej och välkommen till min blogg! Här visar jag bilder och skriver om mitt vardagsliv med man och två barn i åldrarna 5 och 6 år. Själv är jag 35 år, jobbar som socionom och bor i ett mysigt gammalt hus i Piteå. Jag älskar inredning och fina saker, att fotografera och redigera korten, laga mat och baka, promenera, shoppa, läsa, surfa och blogga, och såklart att umgås med familj och vänner. Alla bilder som visas i bloggen är fotade av mig om inget annat anges. Lämna gärna en liten kommentar så att jag vet att du varit här!

fredag 30 juli 2010

målarprojekt 1

Förra sommaren fyndade jag en gammal kommod på Blocket. Kommoden var då i avlutad furu och min plan var att måla den vit efter att jag först målat köksoffan. Sedan dess har kommoden blivit stående i ett förråd under vintern men under förra veckan tog jag tag i målarprojekt 1 (av totalt 2 möbler).

Tyvärr glömde jag förstås bort att ta en "före-bild" av möbeln, men som sagt tänk ful-furu... Med lite vit färg blev det däremot som en helt ny möbel, och pricken över i:et blev sen en söt liten rosa knopp som jag hittade på butiken Sirligt i Gamla stan.

Så här blev resultatet:

onsdag 28 juli 2010

semestertripp

Här på bloggen har det som synes stått stilla sedan i början på juli men i verkliga livet händer det betydligt mer, både roliga och även mindre roliga saker...

Jag, Niklas och barnen är fortfarande lediga tillsammans och själv njuter jag just nu av min sista semestervecka. Sex veckors ledighet har gått så fort och jag skulle gärna fortsätta att vara ledig med resten av min familj under ytterligare två veckor- om det bara hade varit möjligt!

Sen en vecka tillbaka är målnings- och yttertaks renoveringen av vårt hus klart och idag togs den sista byggställningen äntligen bort från fasaden! Bilder på resultatet kommer inom kort!

Sommarens semestertripp med familjen gick till vår vackra huvudstad Stockholm. En härlig vecka med kanonfint väder och mycket familjevänligt att både se och göra! Under några dagar hann vi besöka Gröna lund, Skansen, Junibacken, Gamla stan, Rosendals trädgård, samt vänner en bit utanför stan. Ett stort plus med resan var att vi fick bo i våra vänners fina lägenhet då de själva befinner sig på annan ort just nu.

Här kommer några bildcollage från resan:
Rosendals trädgård (ett underbart ställe)!

Gröna lund Skansen akvariet

tisdag 13 juli 2010

kalas

Under helgen som gick firade vi vår femåring med kalas både lördag och söndag. Först var det släkten som kom och grattade vår lilleman, och dagen därpå var det kompisarna som kom hit och kalasade. Olle själv var jättenöjd över all uppvaktning och alla roliga presenter. Till hans stora lycka blev det massor med lego! Precis som han önskat sig!

Här är några bilder från kalasen:
Igår började maken äntligen sin semester! Så skönt det ska bli att få vara lediga tillsammans. Halva min ledighet har redan sprungit förbi- alldeles, alldeles för fort! Önskar att jag kunde bromsa tiden så här mitt i sommaren, för det är det här jag längtar efter hela resten av året!

lördag 10 juli 2010

Vilken lättnad!

Igår kom "ställningskillarna" äntligen hit och plockade ner de förhatliga byggställningarna som burat in framsidan av vårt hus under de senaste fem veckorna. Och jag säger bara att Åhh, vilken frihetskänsla!! Nu har vi fått tillbaka vår ena altan och vår balkong och min klaustrofobiska känsla av instängdhet har äntligen släppt greppet om mig. Nu cirkulerar luften fritt igen, inga järnställningar som tar emot när man försöker glänta på balkongdörren i sovrummet för att släppa in lite luft, och inga "galler" som skymmer utsikten när man tittar ut genom fönsterna. Byggställningar måste verkligen omge sig med enormt dåliga feng-shui flöden/energier! Nu har vi fortfarande en ställning kvar på ena gaveln vilken täcker hela vår mindre altan och den verkar bli kvar där ett bra tag till men det går att leva med nu när resten är borta.

Den här sommarrenoveringen har varit ganska påfrestande att leva i, men nu har det hänt grejer och resultatet bli jättefint! Hela huset är ommålat och ståtar numera i fräscht vitt. Halva yttertaket är åtminstone nästan klart och förhoppningsvis ska den andra halvan gå snabbare att lägga än den första. Som pricken över i:et återstår sen bara att sätta spröjs på fönsterna, så är utsidan snart i mål...

måndag 5 juli 2010

Min PSG-helg

Varje år under de senaste sju somrarna har jag och barnen spenderat den första helgen i juli hos mina föräldrar på deras stuga i Västerbotten, medan maken har jobbat dag och natt med PSG (Pite summer games). Själv missar jag alltid festligheterna omkring festivalen, men det är inget jag saknar utan jag ser alltid fram emot den här helgen då vi flyr stan och lever avslappnat stugliv i härligt väder. Jo, för den här helgen har vi alltid bra väder i Piteå (med omnejd). Det slår aldrig fel. Det här året var det däremot inte toppenväder hela helgen. Det var visserligen varmt, mellan 20-25 grader, men ganska lite sol och mycket moln (och därmed mycket mygg, knott och andra insekter).

Här kommer några av mina bilder från helgen:

Närgånget på mammas Dahlia i kruka

Tistelknoppar

Utslagen tistel
Fisketur! Barnen håvar in grodyngel med händerna.
Gulliga yngel Morfar fiskade upp en stor gädda!
Fångsten
fikapaus
Väntan
Åby älven
Nelly prövar att fjälla fisk
Maria nyckelpiga?

torsdag 1 juli 2010

Ernst!

Trots att jag älskar nästan allt som har med inredning att göra så tittar jag nästan aldrig på inredningsprogram på TV. Troligtvis har det att göra med att jag överhuvudtaget tittar väldigt lite på TV och att de bästa programmen sänds under den tid vi lägger barnen.

Men det finns undantag, ett av dem är Simon och Tomas (senast i Sveriges fulaste hem) som jag tittar på lite då och då (när jag lyckas komma ihåg det och spela in det). Ett annat undantag är alla program med Ernst och då särskilt Sommar med Ernst, ett favoritprogram som jag ser till att inte missa! Ikväll kl 20:00 är det premiär för den här säsongen.

Under helgen klickade jag hem Ernst bok från Adlibris men tyvärr har den inte kommit med posten ännu. Hade hoppats att få ta den med mig till stugan i helgen men vi åker innan vi hinner få mer post. Har bläddrat lite i boken tidigare och den ser väldigt inspirerande och vacker ut.

Jag gillar Ernst!

Besökare

Bloggtoppen.se